Ahojte !
Už je to dlhšia doba, čo som pridala príspevok. Pred nedávnom som objavila novú vášeň - pečenie zdravých a chutných receptov ! Samozrejme, všetci máme radi sladké, ale nájsť niečo čo je zároveň aj zdravé aj chutné môže byť problém. Preto som sa rozhodla s vami zdielať 2 recepty, ktoré ma oslovili a tak som si povedala, že ich skúsim :) Som veľmi spokojná s tým ako vyšli a dúfam, že aj vám budú chutiť ! :) IDEME NA TO !
Ako prvé by som začala s tvarohovo-banánovou tortou:
Na túto tortu budeme potrebovať:
Príprava torty:
Tvaroh s jogurtom vyšlaháme, pridáme vajcia a puding. V ďalšej miske si na kašu pretlačíme 2 banány a zmiešame s jednou lyžicou medu a polkou lyžičky vanilkovej arómy. Túto misku potom zlejeme do našej misky s už vyšlahaným tvarohom,jogurtom,pudingom a vajciami a celé ešte raz vymiešame. Na záver už len nastrúhame navrch citrónovú kôru. (Pri strúhaní dávajte pozor aby ste strúhali naozaj iba tú žltú vrstvu, tá biela je už horká a to v torte nepotrebujeme haha).
Formu vyložte papierom na pečenie, ja som to ešte predtým vymastila s maslom aby sa to náhodou neprilepilo a aby to dobre držalo. Rúru som si predhriala na 180 stupňov a potom som tam vložila tortu vo forme na 10 minút. Následne som to vybrala a potom zmiernila na 140 stupňov a pokračovala v pečení ďalších 30-45 minút (treba sledovať od tej 30-tej minúty). So stupňami si to samozrejme musíte prispôsobiť k vašej rúre. Torta je hotová, pokiaľ sú kraje upečené dozlata a keď stred nieje tekutý. Keď vyberieme tortu, chvíľu ju nechajte trošku vychladnúť a potom cca na 10 minút do chladničky.
Na ozdobu som použila misku v ktorej som zmiešala tvaroh s bielym jogurtom a osladila som to medom. Potom túto tekutú hmotu vylejte na koláč, tak aby bola po celom povrchu. Chvíľku počkáme a potom si vedľa nakrájame jahody a pekne/esteticky položíme na povrch.K tomu môžete pridať hocijaké ovocie, ja som mala doma mrazené, tak som to využila, ale určite by som nabudúce radšej zvolila čerstvé ! Vložíme do chladničky, ja som piekla cez noc, takže som to tam nechala celú noc a ráno bola torta hotová :)
Ozdobenie:
Už je to dlhšia doba, čo som pridala príspevok. Pred nedávnom som objavila novú vášeň - pečenie zdravých a chutných receptov ! Samozrejme, všetci máme radi sladké, ale nájsť niečo čo je zároveň aj zdravé aj chutné môže byť problém. Preto som sa rozhodla s vami zdielať 2 recepty, ktoré ma oslovili a tak som si povedala, že ich skúsim :) Som veľmi spokojná s tým ako vyšli a dúfam, že aj vám budú chutiť ! :) IDEME NA TO !
Ako prvé by som začala s tvarohovo-banánovou tortou:
Na túto tortu budeme potrebovať:
- 500 gramov mäkkého tvarohu
- 250 gramov odtučneného tvarohu + cca 150 gramov na potretie torty
- banánový puding v prášku
- 150 gramov bieleho jogurtu
- 3 vajcia
- 2 banány
- lyžica medu
- 1/2 čl vanilkovej arómy
- ovocie na výzdobu (jahody,čučoriedky)
- citrón (citrónová kôra)
Príprava torty:
Tvaroh s jogurtom vyšlaháme, pridáme vajcia a puding. V ďalšej miske si na kašu pretlačíme 2 banány a zmiešame s jednou lyžicou medu a polkou lyžičky vanilkovej arómy. Túto misku potom zlejeme do našej misky s už vyšlahaným tvarohom,jogurtom,pudingom a vajciami a celé ešte raz vymiešame. Na záver už len nastrúhame navrch citrónovú kôru. (Pri strúhaní dávajte pozor aby ste strúhali naozaj iba tú žltú vrstvu, tá biela je už horká a to v torte nepotrebujeme haha).
Formu vyložte papierom na pečenie, ja som to ešte predtým vymastila s maslom aby sa to náhodou neprilepilo a aby to dobre držalo. Rúru som si predhriala na 180 stupňov a potom som tam vložila tortu vo forme na 10 minút. Následne som to vybrala a potom zmiernila na 140 stupňov a pokračovala v pečení ďalších 30-45 minút (treba sledovať od tej 30-tej minúty). So stupňami si to samozrejme musíte prispôsobiť k vašej rúre. Torta je hotová, pokiaľ sú kraje upečené dozlata a keď stred nieje tekutý. Keď vyberieme tortu, chvíľu ju nechajte trošku vychladnúť a potom cca na 10 minút do chladničky.
Na ozdobu som použila misku v ktorej som zmiešala tvaroh s bielym jogurtom a osladila som to medom. Potom túto tekutú hmotu vylejte na koláč, tak aby bola po celom povrchu. Chvíľku počkáme a potom si vedľa nakrájame jahody a pekne/esteticky položíme na povrch.K tomu môžete pridať hocijaké ovocie, ja som mala doma mrazené, tak som to využila, ale určite by som nabudúce radšej zvolila čerstvé ! Vložíme do chladničky, ja som piekla cez noc, takže som to tam nechala celú noc a ráno bola torta hotová :)
Ozdobenie:
Vzhľadom nato, že o 4 dni idem do Anglicka, som si to tak pekne tématicky vyzdobila haha. Navrch som ešte pridala mätový lístok a mojou špecialitou je med :)
(áno áno aj šľahačku som si dala pssssst)
TOTO BY BOL PRVÝ RECEPT ! :)
Ako druhé tu máme ovseno-banánové muffiny:
Na tieto muffiny budeme potrebovať:
- 180 gramov najemno pomletých ovsených vločiek
- 4 vajcia
- 1 čl vanilkovej arómy
- 2 banány
- 80 g brezového alebo hnedého cukru
- 2 čl octu (jablčný ocot)
- 1,5 čl prášku do pečiva
- 1 čl sódy bikarbóny
- štipka soli
- 1 pl kokosového oleja
- 40 gramov horkej čokolády
- 1 hrnček horúcej vody (podľa hustoty cesta)
- muffinové košíčky (12 kusov)
Na začiatok rúru predhrejeme na 180 stupňov. Ak budete používať teflónové formičky na mafiny, pred pečením je potrebné ich vymastiť maslom alebo kokosovým olejom. Ja som robila muffiny v klasických papierových košíčkoch, takže som ich vymastila maslom.
Všetky ingrediencie okrem horkej čokolády rozmixujeme. Cesto musí byť jemné a ľahučké - keď už máte pocit, že to je hotové tak to len jednoducho rozlejeme do košíčkov alebo formy ! Zoberieme si horkú čokoládu, postruháme ju a potom nasypeme navrch.
Pečieme cca 15-20 minút (ja som ich nechala až 25, lebo ešte neboli hotové).
Potom ich už len vyberieme a necháme chvíľku vychladnúť. Ja najradšej pečiem večer, takže tieto "chladnúce procesy" sú pre mňa jednoduché, ráno sa zobudím a už to je ! :)
Dnes som mala tie muffiny na raňajky a musím vám povedať, že sú naozaj výborné ♥
- Tieto fotky môžete nájsť taktiež aj na mojej facebookovej stránke alebo na mojom instagrame
Prajem vám príjemnú zábavu pri pečení a dobrú chuť ! :)
ĎAKUJEM za prečítanie ♥
S láskou Boncamila
Ahoj Kami :) Musím ťa pochváliť, receoty vyzerajú vážne super :) Avšak neviem, Samo ten druhý je zdravý, keďže tam ide kokosový olej, ktorý je bohužiaľ veľmi nezdravý- aj keď si veľa ľudí myslí úplný opak, preto je skoro v každom "zdravom recepte" :/ No o to viac si ma tým prvým receptom potešila, že aspoň tam nie je :) Veľmi rada ho vyskúšam :)
OdpovedaťOdstrániťTie muffiny určite skúsim a možno aj tortu, ale to až na intráku :D naozaj to vyzerá moc chutné! :)
OdpovedaťOdstrániť